Szállodák és hotelek idegenforgalmi cikkei

Programok:

 

1. Mátraderecske-Parád-Parádsasvár

 

Palóc ételkülönlegességeket kínáló ebédelési lehetőséggel egybekötött egész napos kisbuszos kirándulás a mátraderecskei mofettába (szárazfürdő, mely gyógytényezőként nagy szén-dioxid tartalmú gyógyhatású gázt használ fel), majd a híres Cifra istálló és kocsimúzeum, valamint a parádi üveggyár munkájának és termékeinek megtekintése.

 

2. Török-Fürdő:

 

A törökök fürdőzési szokásait idéző gyógyfürdő, ahol a vendégek a víz jótékony hatásán kívül különböző kezeléseket is igénybe vehetnek.

 

3. Tar - Hollókő - Pásztó:

 

A kirándulás első állomásaként Kőrösi Csoma Sándor a magyar őshaza kutatójának, az első tibeti-angol szótár elkészítőjének emléksztupáját tekintjük meg. (A sztupa megvilágosult szellemet szimbolizál, egy tökéletes tudatállapotot jelképez, melynek jellemzői a tökéletes békesség, bölcsesség és az együttérzés.) Utunkat folytatva sétát teszünk a Világörökség részét képező hollókői ófaluban. A nap zárásaként Pásztón a Rézkatlan pálinkafőzdében különböző, rézüstökben párolt pálinkákat kóstolhatnak meg az érdeklődők.

 

4. Eger - Bélapátfalva - Szilvásvárad

 

A bélapátfalvi apátság megtekintése után, Szilvásváradra érkezve kisvasúttal folytatjuk utunkat a Szalajka-völgyben, melynek végállomásán a bátrabbak egy meredek lejtőn felmehetnek az ősember barlangjához. A réten mindenki maga készítheti el ebédjét saját sütésű pisztrángból. A visszafelé vezető utat gyalogosan tesszük meg elhaladva a Fátyolvízesés, a szabadtéri Erdei Múzeum, az élő vadak bemutatója és a pisztrángtenyészetek mellett. Kirándulásunkat a Pallavicini kastélyban fejezzük be, ahol egy kiállítás keretében megismerkedhetünk a világhírű lipicai ló történetével, egykori fogatokat, lovas szerszámokat valamint néhány szép lipicai lovat közelebbről is megnézhetünk.

 

5. Noszvaj - Thummerer Pince

 

Az Egri Borvidék kiemelkedő borászata, mely a vidékre jellemző boraival számos országos díjat, elismerést nyert. Az idelátogatók a borkészítés minden fortélyát, mozzanatát titkok nélkül sajátíthatják el. A családi pincészetben különböző borkóstoló programok várják a vendégeket, amelyek különleges környezetben és egyedi hangulatban zajlanak.

 

6. Egerszalók - Hőforrás

 

Csodálatos természeti környezetben fenyőerdőkkel körülvett hévízfürdő, mely egyedülálló jelenség európai viszonylatban is. A szervezett éjszakai fürdőzés felejthetetlen élményt nyújthat vendégeinknek.

 

Szobafoglalás Telefon: +36-1-227-9614
Szobafoglalás Fax: +36-1-227-9614

Budapest Hotels - Budapest Hotel Booking Tel/Fax: +36 1 227 9614

Árak - Online Foglalás

✔️ Park Hotel Minaret*** Eger - akciós Minaret Hotel Eger centrumában
Szabad szoba keresése és árellenőrzés
Érkezés ideje:
Távozás ideje: